Històries del sud

Poveda 2010. Veu i planta

Posted in flamenc, música by jordimartifabra on 28 Agost 2012

.

.

.

.

Miguel Poveda va oferir dijous la primera de les quatre actuacions que han de servir per tancar la gira del seu aclamat disc Coplas del querer i presentar el corresponent DVD. La projecció pública del cantaor de Badalona no ha parat de créixer els darrers anys i amb aquest projecte, consagrat a un camp tan tronat i manipulat com és el de la copla andalusa, ha aconseguit resoldre una equació no sempre fàcil: arribar al públic massiu amb un treball de qualitat.

Bona part de la culpa que cançons tan traginades (“Ojos verdes”, “La bien pagá”) puguin sonar sorprenents i esmolades cal atribuir-la al guitarrista Chicuelo i a Joan Albert Amargós, autor d’uns arranjaments explosius, posats al servei d’un vocalista que travessa el moment més dolç de la seva carrera i que sap donar el punt just d’afectació per a aquestes lletres plenes d’exageracions, ulls que enamoren, punyals traïdors i patis de rosers flamejants.

El concert al Coliseum no va provocar l’eufòria que el cantaor ha aixecat altres vegades a Barcelona; això sí, Poveda va fer lluir la força de la seva veu i la seva planta d’artista. I també una concepció artística oberta que deu molt a Enrique Morente. Nerviós, el cantaor va tenir un record pel seu mestre abans d’arrencar a cantar una de les joies lorquianes del disc Omega, “La aurora de Nueva York”, allargada per Poveda amb uns versos sobre el caliu que sempre trobava quan visitava el Ronco del Albaicín.

Miguel Poveda. Teatre Coliseum (Barcelona). 16 de desembre de 2010

Publicat al diari El Punt Avui

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: